Kad perubatan Prudential BSN Takaful adalah satu keperluan pada tahun 2014

KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL ADALAH SATU KEPERLUAN PADA TAHUN 2014

AIZMIR

 

flyers

Assalamualaikum…Selamat tahun baru 2014 kepada pembaca semua. Semoga tahun ini menjadi tahun yang terbaik kepada anda..

Banyak perkara yang telah berlaku pada hujung tahun 2013. Antara yang paling hangat diperkatakan adalah mengenai kenaikan harga bagi barangan keperluan, minyak petrol dan lain-lain.. Tahukah anda bahawa setiap kenaikan itu berkait rapat dengan satu sama lain. Jika kos minyak dan barangan keperluan naik, tidak mustahil kos perubatan juga akan naik.

Persoalannya sekarang adakah anda bersedia sekiranya berlaku kenaikan pada kos perubatan….terutama sekali melibatkan penyakit-penyakit kritikal seperti sakit jantung, kanser dan kerosakan pada kedua-dua buah pinggang.

Adakah anda juga mempunyai simpanan yang cukup untuk menampung kos rawatan perubatan sekiranya berlaku sebarang penyakit yang tidak diingini menyerang anda ataupun keluarga anda dengan tiba-tiba…

kos rawatan

Pepatah melayu selalu menyebut supaya sentiasa sediakan payung sebelum hujan… 

Apakah yang boleh kita sediakan sekiranya berlaku sesuatu kepada kita yang memerlukan kita mendapat rawatan di hospital sama ada dari segi perubatan ataupun dari segi pembedahan..

Adakah wang ringgit yang kita simpan selama ini mencukupi untuk menampung kita

Sebanyak manakah yang mampu kita simpan dalam keadaan kita bekerja dan kos kehidupan masa sekarang.

Di sinilah pentingnya Kad Perubatan Prudential BSN Takaful.

Kelebihan-Kelebihannya:

1.)  Pilihan Zero Deduktable bagi konsep pembayaran untuk Kad Perubatan Prudential BSN Takaful.

  • Kini anda tidak perlu risau untuk memikirkan mengenai pembayaran bil hospital ataupun pembayaran 10 peratus (min RM300 – max RM1000) bagi jumlah bil hospital kerana dengan konsep Zero Deduktable kad perubatan Prudential BSN Takaful, anda tidak perlu membayar apa-apa jumlah bil anda. Prudential BSN Takaful akan membayar bil anda sepenuhnya

2.) Kemasukan ke Hospital Pakar bagi mendapatkan rawatan terbaik dengan segera tanpa perlu risau mengenai bayaran hospital.

  • Tahukah anda dengan kos perubatan yang makin menaik setiap tahun, anda memerlukan sekurang-kurangnya RM 50 ribu untuk mendapat rawatan perubatan bagi sakit- sakit kritikal. Adakah anda mempunyai simpanan yang sebanyak itu sekiranya berlaku apa-apa kepada diri ataupun keluarga. Dengan adanya Kad perubatan Prudential BSN takaful  anda tidak perlu risau mengenai bayaran hospital dan boleh mendapat rawatan yang terbaik daripada Hospital pakar di seluruh Malaysia.

3.) Kad Perubatan Prudential BSN Takaful adalah non – cancelable medical card

  • Tahukah anda bahawa Kad perubatan Prudential BSN Takaful adalah satu-satunya non cancelable medical card di pasaran. Dengan klausa ini anda tidak perlu risau sekiranya anda menggunakan medical card dengan maksimum setahun. Anda tidak akan dikenakan penalti ataupun perlu membayar harga yang mahal untuk memperbaharui perlindungan tahunan medical card anda.Prudential BSN Takaful juga tidak boleh membatalkan Kad perubatan anda walaupun anda terkena sakit kritikal.

 4.) Tempoh perlindungan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful yang panjang minimum sehingga umur 70 tahun

  •  Kini anda mampu melindungi diri anda dengan kad perubatan bagi tempoh yang lama sekurang-kurangnya sehingga umur anda 70 tahun. Tambahan pula anda akan mempunyai rekod bersama kami dan ini akan mempermudahkan proses claim ataupun bayaran pampasan kepada anda.

5.) No Claim Bonus minimum RM100 setahun sekiranya anda sihat setiap tahun

  • Jika anda mengambil insuran kenderaan anda akan mendapat No Claim Bonus dalam bentuk potongan diskaun insuran setahun sekiranya tidak ada apa berlaku kepada kereta anda. Jika anda mengambil pelan Perubatan Prudential BSN Takaful anda akan mendapat No Claim Bonus dalam bentuk wang minimum RM100 sekiranya anda sihat setiap tahun. 

6.) Simpanan dan pelaburan di dalam dana Unit Trust

  • Anda tidak perlu susah lagi untuk membuat simpanan dan juga pelaburan. Dengan Kad perubatan Prudential BSN Takaful anda boleh mendapatkan kedua-duanya sekali. Dan apa yang menarik simpanan anda akan dilaburkan ke dalam Unit Trust dimana dividen tahunan adalah dari 2% – 9%(non guarenteed).

Alangkah untungnya anda kerana anda bukan sahaja telah dilindungi malah anda juga akan mendapat bonus sekiranya sihat setiap tahun. Selain itu anda akan mendapat simpanan dengan percuma.

Semua ini sangat menguntungkan anda terutama sekali ketika melalui tahun 2014 yang getir ini.

Terdapat juga manfaat menarik yang lain di dalam pelan ini yang tidak diceritakan

Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut…….

Hubungilah kami dengan segera bagi untuk temujanji. Kami berjanji bahawa kami tidak akan memaksa anda untuk mengambil pelan bersama kami ketika berjumpa. Kami hanya akan membuat quotation dan memberi penerangan kepada anda mengenai Kad Perubatan Prudential BSN Takaful.

Kepentingan anda adalah keutamaan kami.

cropped-cropped-cropped-aizmir.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*