Kad Perubatan Prudential BSN Takaful

KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

TAHUKAH ANDA APA ITU KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL??

APAKAH KELEBIHAN DAN MANFAAT KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL?

ANDA BERMINAT UNTUK MENGETAHUI SEGALA KELEBIHAN DAN MANFAAT KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL???

 

kad perubatan terbaru prudential bsn takaful

Ramai Yang Telah Memiliki Kad Perubatan PRUDENTIAL BSN TAKAFUL. ANDA bila lagi?

KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL. ( FULL COVERAGE)

Perkara – Perkara penting yang ANDA perlu tahu mengenai Kad Perubatan.

1.) Berapa Jumlah limit Tahunan ,Seumur Hidup,Bilik hospital yang ditawarkan oleh Kad perubatan Insurans.

2.) Adakah terdapat caj tersembunyi ataupun penyakit yang tidak dilindungi oleh Kad Perubatan Insurans.

3.) Adakah anda akan dikenakan penalti jika upgrade bilik untuk keselesaan anda.

4.) Adakah Kad Perubatan Insurans anda Yearly Renewal (setiap tahun perlu dinilai untuk diperbaharui)

     atau Guarentee Renewal   (setiap tahun diperbaharui secara automatik tanpa perlu dinilai ) dan

     apakah kesan menggunakan Kad Perubatan yang biasa. 

5.) Adakah Plan Kad Perubatan Insurans anda itu mempunyai manfaat CONTRIBUTOR jika berlaku

     sakit kritikal atau hilang Upaya Kekal? Adakah Kad Perubatan Insurans anda akan membantu membayar caruman 

     anda sekiranya berlaku sakit kritikal atau hilang upaya kekal? Dan adakah anda masih boleh menggunakan

     Kad Perubatan selepas berlaku perkara – perkara tersebut.

6.) Berapa lamakah tempoh masa perlindungan Kad Perubatan anda? Adakah ia Short term

     atau Long Term? Kenapa perlu memilih Long Term?

7.) Kad Perubatan Anda 1st Party atau 3rd Party? Kelebihan 1st Party berbanding 3rd Party

8.) Adakah Plan Kad Perubatan anda menyeluruh merangkumi plan 3 dalam 1

     (Perlindungan , Perubatan dan Simpanan) atau hanya Plan 2 + 1. Kenapa perlu plan menyeluruh

     dan komprehensif.

9.) Adakah berbaloi pelaburan yang anda buat setiap bulan untuk melindungi anda @ keluarga

10.) Kenapa anda perlu mengambil Kad Perubatan Insurans semasa anda sihat dan bukannya selepas

       anda mendapat sakit.

1947602 katil hosp

Ramai Rakyat Malaysia terutama sekali warga Bumiputera tidak sedar, tahu dan peka mengenai kepentingan persoalan – persoalan di atas. Mereka hanya mengambil remeh mengenai perlindungan kesihatan diri terutama sekali semasa sihat. Jawapan seperti tidak ada budget, tidak penting, tidak akan sakit sering diberikan. Mereka hanya akan sedar apabila mereka sudah terkena. Pada masa itu sudah terlambat untuk berpatah balik ataupun menyesal. Bak kata pepatah sudah terhantuk baru terngadah.

Kini anda semua tidak perlu risau lagi, Kami di SIFUTAKAFUL mempunyai jawapan yang TERBAIK untuk segala persoalan di atas serta untuk pilihan Kad Perubatan anda. Hubungi Kami sekarang untuk maklumat lanjut.

KEISTIMEWAAN DAN CIRI CIRI PLAN KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL YANG BOLEH KAMI TAWARKAN.

  1. Pelan Komprehensif 3 dalam 1 ( Kad Perubatan , Perlindungan , Simpanan ).
  2. Perlindungan menyeluruh untuk pembedahan dan bil hospital.
  3. Pembiayaian rawatan hospital tahunan di antara minimum RM100 Ribu sehingga maximum RM400 Ribu setahun
  4. Pembiayaian rawatan hospital seumur hidup di antara minimum RM1 Juta sehingga maximum RM 4 Juta
  5. Limit Tahunan meningkat 1x ganda secara automatik sekiranya pemegang polisi terkena sakit jantung, cancer ataupun penyakit Buah Pinggang
  6. Perlindungan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful minimum sehingga 70 tahun dan maximum sehingga umur 80 tahun. (long term)
  7. Pilihan untuk upgrade bilik tanpa dikenakan penalti.
  8. Guarentee Renewal ( Jaminan automatik medical card renewal setiap tahun ) tanpa mengira apa jenis penyakit
  9. Kad Perubatan 1st Party ( direct payment to hospital ) serta Tiada caj – caj tersembunyi
  10. Rawatan 90 hari sebelum dan 90 hari selepas keluar dari wad
  11. Rawatan pesakit luar bagi kecederaan disebabkan kemalangan
  12. Kebebasan memilih hospital dan doktor pakar.
  13. Panel hospital yang terbaik (Gleneagles, KPJ, Pantai, Sunway Medical dll) di seluruh Malaysia
  14. Jaminan tiada pembatalan portfolio (Non-Cancellable)
  15. Rawatan Kanser
  16. Rawatan Buah Pinggang

Full Coverage

Full Coverage adalah merupakan konsep di mana Kad Perubatan Prudential BSN Takaful akan membayar 100% kos rawatan dan perubatan. 

segala kos tambahan seperti kos admin, supplement,rawatan yang bukan keperluan, kos alat sokongan yang bukan keperluan perlu dibayar oleh pemegang polisi.

Deposit kemasukan hospital bergantung kepada hospital. Refund akan diberikan selepas client discharge dari hospital

Smart Saver RM300

Smart saver Rm300 adalah salah satu konsep di dalam Kad Perubatan Prudential BSN Takaful dimana para peserta perlu membayar (amaun yang tidak boleh dituntut) sebanyak RM300 untuk setiap kemasukan Hospital. Kemasukan kali kedua disebabkan penyakit yang sama dikecualikan daripada smart saver Rm300.Manfaat bilik dan penginapan dikecualikan daripada dikenakan Ko-Takaful.

Berikut merupakan contoh untuk memahami dan mengira Smart Saver 300.

Contoh 1 :

  • En A admitted ke dalam wad kerana Denggi pada bulan 7. En A menggunakan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful.
  • En A perlu membayar RM300 untuk kemasukan pertama ini

En A admitted kali kedua disebabkan Denggi juga pada bulan 8. Kemasukkan kali kedua itu dikecualikan daripada membayar RM300 kerana ia adalah penyakit yang sama seperti kemasukan pertama

Contoh 2 :

  • En B admitted ke dalam wad kerana Denggi pada bulan 7. En B menggunakan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful.
  • En A perlu membayar RM300 untuk kemasukan pertama ini

 

En B admitted kali kedua disebabkan Demam panas pada bulan 8. En B perlu membayar smart saver Rm300 itu semula disebabkan ia adalah penyakit yang berbeza.

Hubungilah kami segera jika anda memerlukan Brochure Kad Perubatan Prudential BSN Takaful ataupun penerangan yang lebih terperinci.

AIZMIR

 

 

cropped-aizmir.png

 

77 Responses to Kad Perubatan Prudential BSN Takaful

  1. Rasimah bt Ahmat

    Saudara Aizmir Aizudin,

    Saya memerlukan Brochure Kad Perubatan Prudential BSN Takaful beserta penerangan yang lebih terperinci sebelum membuat temujanji jika menarik bagi saya untuk pelan ini.

    Terima kasih.

  2. Salam Puan,

    Brochure telah dihantar ke email puan. 

    Terima Kasih

    Aizmir

  3. Saudara Aizmir Aizudin,

    Saya memerlukan Brochure Kad Perubatan Prudential BSN Takaful beserta penerangan yang lebih terperinci sebelum membuat temujanji jika menarik bagi saya untuk pelan ini.

    Terima kasih.

    sori ler..saya copy je..nak tanya yg sama

  4. Nak tanya plan utk pakej keluarga

  5. suhana shamahuddin

    mcm mn nak apply yer?

  6. Boleh emailkan plan utk keluarga dan perseorangan

  7. sila beri penerangan terperinci

  8. salam,
    1.ada x plan utk satu keluarga @ utk pelajaran anak2

  9. mohd sujairi zakaria

    assalam tuan, saya nak tanya untuk medikal kad bagi diri saya (14/01/1980), isteri saya (22/08/1980) dan anak bongsu saya (24/10/2012)..sebenarnya saya dahpun ambil medikal kad utk anak pertama dan kedua saya..potongan rm 110 seorang sebulan..tapi untuk yang 3 di atas tadi, saya nakkan yang paling murah untuk medikal kad itu..terima kasih tuan..

    • wslm tuan…,

      saya memerlukan beberapa info extra sebelum membuat quotation. info yang diperlukan sudah di email kepada tuan…

      Terima kasih.

      Aizmir

      0162334702

  10. adakah agency tuan di kawasan ampang?

    sy berminat utk menjadi agent

  11. Saudara Aizmir Aizudin,

    Saya memerlukan Brochure Kad Perubatan Prudential BSN Takaful beserta penerangan yang lebih terperinci sebelum membuat temujanji jika menarik bagi saya untuk pelan ini.

    saya juga nak maklumat pelan terbaik utuk anak-anak

     

    Terima kasih.

  12. dan macam mana juga dapat tolak cukai hingga RM6000

     

  13. En Aizmir,

    Saya nak tahu lebih lanjut tentang pakej insurans untuk keluarga – saya (41 thn), suami (40 thn), anak2 (5thn, 3thn, 2thn). apa yang dilindungi dan apa yang x blh claim. trima kasih.. Marini

  14. Assalam….

    Saya bermina untuk mengetahui dengan lebih lanjut…. Mohon email broucher tentang medical card untuk family…  Terima Kasih

  15. berminat nak tahu lebih lanjut utk medical card n medical card untuk remaja.Ada x plan utk family

  16. Muhamad Abdullah Bin Johari

    salam.. saya berminat .. boleh bagi detail n maklumat lanjut.

    tq..

    putrajaya4989@yahoo.com

  17. Assalam en.aizmir aizudin

    Saya nak tanya lebih lanjut tentang plan takaful satu keluarga(satu medical card cover satu keluarga)…sila berikan information lebih detail…

  18. En Aizmir,

    Saya nak tahu lebih lanjut tentang pakej insurans untuk keluarga – saya (34 thn), suami (35 thn), anak2 (6thn, 5thn, 2thn). apa yang dilindungi dan apa yang x blh claim.

    Kalau ada education plan+medical card utk anak minta tlg send brochure nya sekali . Thanks .

    * sorry copy paste juga

     Lin

  19. Salam,

    Saya nak tanya lebih lanjut tentang plan takaful satu keluarga(satu medical card cover satu keluarga)…sila berikan information lebih detail…

  20. Assalam,

    Nak tanya pelan perubatan untuk keluarga

  21. En Aizmir,

    Saya nak tahu lebih lanjut tentang kad prubatan prudential BSN takaful, sila email brochure kepada saya.

    Terima kasih.

    Melissa

  22. En Aizmir,

    Saya nak tahu lebih lanjut berhubung kad perubatan PruBSN takaful, saya mempunyai masalah lutut bolehkan saya mendapatkan keperluan ini melalui medical card PruBSN????

    • En Firdaus,

      Biasanya kami akan exclude penyakit yang sudah sedia ada. Kami akan cover En firdaus selain daripada masalah lutut tersebut.

      Terima Kasih

  23. Saya sudah melanggan prubsn ni. Saya nak kepastian, saya dinasihatkan menjalankan operation acl disebabkan aktiviti sukan. Boleh ke saya gunakan prubsn ni? 

    • Biasanya tidak ada masalah..cuma perkara yang perlu dipastikan adalah

      1. Adakah plan prubsn itu mempunyai medical card?

      2. Sebelum mengambil plan adakah sudah mengalami kecederaan ataupun tidak?sekiranya baru kena tidak ada masalah untuk gunakan.

      Untuk melancarkan proses seeloknya bole check dgn agen yang sign up…

      Thanks

  24. Boleh bagi maklumat lebih lanjut tq

  25. Syafiq zulkiflee

    Salam tuan..

    Saya berumur 28 tahun.. Sudah 5 tahub memiliki prubsn takaful+medical card..

    Skrg saya mencari pelan takaful dan medical card yg sesuai untuk isteri saya berumur 24 tahun dan anak lelaki saya berumur 2 bulan..

    Pm saya detail harga ya.

  26. salam

    boleh email maklumat lanjut pakej medical card untuk family (husband (39thn), wife (38thn), 3 org anak (11thn, 8thn, 8 bln).

    tq

    • Wslm,

      Pelan prudential bsn takaful tiada pakej medical card utk family..plan kami adalah berdasarkan plan individu kerana coverage kami kocmprehensive termasuk pampasan kematian dan simpanan/investment..

      Kami ada manfaat parent contributor di mana kami akan memberikan caruman percuma kepada anak sekiranya ibu/bapa meninggal dunia,sakit kritikal ataupun hilang upaya ķekal sehingga anak berumur 25 tahun…

      Saya dah PM untuk info lanjut

  27. Asslamualaikom, saya nak bertanya, saya dan  isteri berumur 27thun. dan anak pula baru berumur 4 bulan..apakah insyuran yang sesuai bagi kami,dan bulanan paling minimum…

    • Wslm tuan,

      Untuk tuan dan isteri saya cadangkan pelan takafullink kerana selain manfaat perlindungan nyawa yang menyeluruh, ia mempunyai medical card dan juga simpanan..

      Dan untuk anak tuan saya cadangkan pelan smartlink dimana ia akan memberi manfaat perlindungan nyawa yg menyeluruh,medical card dan juga education savings utk masa depan.

      Saya da email utk info lanjut

      Thanks

      Aizmir

  28. Nurul Ashikin binti Ab Rasid

    Salam..sy dh ade medical card prubsn takaful.tp polisi lama..tahun 2008..sy nk tanya..bolehke upgrade polisi sbb polisi tu mcm dh x sesuai..umur sy sekarang 32 thn..

    • Salam

      Maaf lambat reply saya baru balik dari Prudential trip ke Osaka. untuk polisi 2008, sekiranya medical card puan series TH ke bawah, puan boleh upgrade tetapi hanya di dalam range plan medical card itu sahaja. Sekiranya puan ingin upgrade ke medical card baru yang ada sekarang ini tidak boleh kecuali medical card puan adalah di dalam series TH2. 

      Untuk plan medical card yang lama biasanya puan akan mempunyai manfaat yang tinggi terutama dari segi elaun hospital dan juga simpanan. kerana puan sudah tidak dikenakan lagi caj admin di dalam plan. (plan lebih 6 tahun). Saya cadangkan puan boleh menlgambil pelan baru basic medical card sahaja. (perlindungan nyawa + medical card + savings). Kerana puan akan mempunyai coverage medical card tahunan dan seumur hidup yang lebih tinggi (plan lama + plan baru) .

      Sekiranya agent puan masih aktif puan boleh menghubunginya untuk pertanyaan lanjut. Sekiranya tidak aktif saya bersedia untuk membantu dan memberikan penerangan dengan lebih lanjut. 

      Thanks

  29. Saya pun berminat dengan produk bsn takaful insurans ini dan Saya memerlukan maklumat terperinci.

  30. Salam tuan.

    Sy seorang surirumah..sy nk tny pelan utk insurans nyawa bg phk suami. Boleh bg info ttg plan medical card klu utk isteri x bekerja

    • Salam puan,

      terdapat 2 pilihan untuk puan sekiranya Ingin mengambil insurans nyawa dengan prudential BSN takaful.

      1. Plan traditional tanpa manfaat simpanan.

      2. Plan investment link beserta simpanan.

      Untuk plan medical card bagi diri puan, puan boleh mengambil plan medical card dengan investment link. Caruman puan boleh dibayar oleh suami.

      Maklumat lanjut telah dihantar ke email puan

       

       

  31. Askum en..boleh email sya psal plan medical family n smartlink..tq

    • W’salam,

      Merujuk kepada pertanyaan Alisha, Plan family Prudential BSN Takaful adalah berasaskan individu plan di mana setiap ahli keluarga mempunyai pelan sendiri. 

      Prudential BSN Takaful tidak mempunyai plan di mana satu pelan dapat melindungi satu family.
       
      Kelebihan plan individu Prudential BSN Takaful  secara asasnya:
       
      1.) Coverage dan manfaat di dalam plan boleh customize atau dibuat mengikut keperluan setiap individu
      2.) Setiap plan mempunyai simpanan masa depan yang tersendiri
      3.)sekiranya ketua keluarga atau pembayar meninggal dunia cth suami, maka plan setiap ahli keluarga akan menjadi percuma seumur hidup. Prudential BSN Takaful akan membayar setiap caruman bulanan ahli keluarga.
       
      dan beberapa manfaat lain yang menarik.
       
      smartlink adalah nama pelan bagi kanak-kanak berumur 18 tahun ke bawah dimana ada manfaat khas bonus pendidikan (edusmart bonus) di mana kanak-kanak akan mendapat bonus wang tunai sekiranya cemerlang di dalam setiap peperiksaan besar di Malaysia.
       
      Maklumat lanjut saya telah emailkan ke Alisha
       
      Thanks.
  32. Saya ingin mendapatkan broucher berkenaan pruBSN takaful & ingin bertanya berapa % caruman pelaburan ?

  33. Salam encik.. jika saya mahu upgrade dari th select ke premier skrg.. adakah bulanan saya akan berubah dari rm200 ke rm400.. saya ambil th pada 2014

    • Wslm Nor,

      Betul. Untuk upgrade Nor kena mengikut nilai pelan itu sekarang. Sila berhubung dengan agent Nor untuk pencerahan.

      Jika tiada agent untuk membantu, Nor boleh menghubungi saya untuk membuat upgrade.

      Thanks.

       

  34. Roslinda Ghafar

    Salam. Boleh tuan emelkan brosur tentang pelan insuran untuk pakej keluarga dan pendidikan?

  35. muhammad bukhairi bin adzhar

    saya memerlukan quatation untuk takaful
    sila email dan bagi perincian lengkap

  36. Boleh saya tahu monthly payment untuk life insurans? medical card dan simpanan ada ke ?

    • salam En Aizuddeen,

      monthly payment bergantung kepada manfaat yang diambil termasuk faktor umur, pekerjaan dan status merokok/tidak merokok. Simpanan memang terdapat di dalam plan kami kerana plan kami berbentuk investment link. Medical card boleh ditambah ke dalam plan.

      Sila check email untuk info lanjut.

      Terima kasih

  37. Salam,

    hantarkan brochure pelan perlindungan takaful untuk saya. keluarga saya terdiri dari suami, isteri seorang anak lelaki berusia 7 bulan dan skrg sedang mengandung 2 bulan

  38. Assalamualaikum en, boleh emel kan saya brochure serta quatation harga dan investment simpanan untuk insuran takaful ini untuk saya nilai kan sebelum buat temujanji dengan lebih teliti jika plan menarik.

  39. Assalamualaikum en, boleh emel kan saya brochure serta quatation harga dan investment simpanan untuk insuran takaful ini untuk saya nilai kan sebelum buat temujanji dengan lebih teliti jika plan menarik

  40. Assalamualaikum tuan, boleh emel kan saya brochure serta quatation harga dan investment simpanan untuk insuran takaful ini. terima kasih

  41. Salam..sy ingin bertanya lanjut mengenai medical card dan investment..blh emel sy pakej yg sesuai?? Sy berumur 34 thn bekerja kerajaan..t.kasih

  42. Salam Puan,

    Sila check email.Information telah dihantar ke email puan.

    Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*